Biografie

Rodin (geboren op 12-09-1992) heeft euphonium gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2019 is hij cum laude geslaagd voor zijn master met een 9,5. Hij heeft zijn hele opleiding les gehad van Perry Hoogendijk, tubaïst van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

In 2015 rondde hij zijn bachelor Hafa-directie af aan hetzelfde conservatorium. Dit deed hij bij de docent Danny Oosterman.

Rodin is een Besson Euphonium Artist. Hij wordt regelmatig gevraagd voor solo-optredens en het geven van masterclasses.

Steven Mead
In juni 2012 werd Rodin uitgenodigd door de wereldberoemde Euphoniumvirtuoos Steven Mead om op de ‘International Tuba/Euphonium Conference’ te spelen als “Emerging Young Soloist”.

Prijzen/Wedstrijden
Rodin is winnaar van diverse solistenprijzen. Deze zijn onder andere de solistenprijs tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in 2013. Ook won hij de prijs voor beste solist tijdens de French Open Brassband Kampioenschappen in 2014 en de Dutch Open Brassband Kampioenschappen in 2016.
Daarnaast behaalde Rodin een 3e plek op de internationale Euphonium/Saxhoorn Competitie in Tours, Frankrijk in 2017.

Marinierskapel
Vanaf 2017 is hij euphoniumspeler bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Daarnaast remplaceert Rodin bij diverse professionele orkesten zoals: Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia.

Docent
Na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam is Rodin begonnen met doceren aan dit Conservatorium. Rodin is momenteel hoofdvakdocent euphonium. In samenwerking met Perry Hoogendijk verzorgt hij de lessen aan de euphoniumspelers.